Somon tropical

de Rux in Somon, 9 Oct 2012 | 5879 vizualizari

 

Pentru o cina rafinata poate fi alegerea perfecta...

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon proaspat
  • marinata:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 ml vin rosu( demidulce)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • o lingura de busuioc
  • sare de mare
  • sosul tropical:
  • 1 mango mic
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • 2 felii de ananas
  • 75 ml lapte de cocos
  • 2 smochine
  • 2 bucati fructul pasiunii
  • coaja de la o lime
  • o crenguta de rozmarin
  • sare de mare
  • piper verde macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon tropical:

Se spala medalioanele de somon si se zvanta, apoi se pun la marinat in amestecul special de marinata. se lasa minim o ora la rece.

Intre timp se amesteca la blender sucul de la o portocala cu o felie de ananas , laptele de cocos si banana.

Smochinele se curata si se feliaza, felia de ananas se taie in cubulete( dupa ce am scos miezul tare), pulpa de fructul pasiunii se scoate cu o lingurita din interior.

Se rade lime si se obtine coaja.

Se ia un vas si se pune baza din sucul pregatit( o parte), apoi se aseaza somonul. Deasupra se pun fructele si apoi se mai toarna din suc( o parte). Adaugam si coaja de lime, un praf de sare, un praf de piper verde  apoi se orneaza cu crenguta de rozmarin.

Se introduce vasul in cuptorul incins la 200 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.

Pentru ca eu prefer somonul putin mai rumenit intotdeauna scot din sos intr-un vas special dupa 30 de minute si apoi il las descoperit sa se rumeneasca inca 10 sau 15 minute iar sosul il servesc deasupra.

E un deliciu....minunat!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon tropical 181567
retete culinare - Somon tropical 181568
retete culinare - Somon tropical 181569
retete culinare - Somon tropical 181570
retete culinare - Somon tropical 181571
retete culinare - Somon tropical 181572
retete culinare - Somon tropical 181573
retete culinare - Somon tropical 181574

COMENTARII (74)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 14:00

Rux 1

10.12.2012, 13:42

Panacris 1

14.06.2013, 19:10

Deci, i-a venit rândul Niciodată nu-i prea târziu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18