Somon Viking

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2016 | 3747 vizualizari

 

Reteta de fata este una foarte veche ,se presupune a fost adusa in secolul al IX -lea de catre regele vikingilor Olav, cand a cucerit Novgorodul. Eu o am de la bunica mea.Mereu se prepara somonul dupa reteta de fata.Era renumita in Norvegia si tarile nordice precum si in Rusia apoi, s-a raspandit si in toate tarile CSI.
Diferenta este ca se contimenteaza  cu mirodenii diferite .
Eu am sa va prezint reteta de baza.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de somon proaspat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 70 ml vodka
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon Viking:

Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau bucatile de somono prin compozitia de zahar si sare si se pun intr-o caserola.Se stropesc cu vodka si se intorc cu pielea pestelui in sus .Se acopera cu capac si se da la frigider pentru 24-36 ore.La fiecare 12 ore se intorc.Dupa 36 ore se se soate se tamponeaza cu un prosop si se taie feliute subtiri.Se serveste cu paine neagra sau de secara  ,unsa cu unt ,vezi reteta :http://www.bucataras.ro/retete/paine-de-secara-71374.html si se orneaza dupa bunul plac.

 

Pofta mare!

TIPS-URI

1

La sararea pestelui se poate adauga marar,piper,foi de dafin ,ienibahar sau piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon Viking" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:28

Cata munca, dar ce minunat ti-a iesit! E intotdeauna obligatoriu pe masa de Revelion alaturi de icrele rosii (neaparat tot de somon salbatic!)!

Ksenya 1

07.01.2017, 09:42

da,asa este!

mihaelar63 1

07.04.2018, 12:17

Buuun !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv aspic de legume si oua de prepelita