Somon Viking

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2016 | 355 vizualizari

 

Reteta de fata este una foarte veche ,se presupune a fost adusa in secolul al IX -lea de catre regele vikingilor Olav, cand a cucerit Novgorodul. Eu o am de la bunica mea.Mereu se prepara somonul dupa reteta de fata.Era renumita in Norvegia si tarile nordice precum si in Rusia apoi, s-a raspandit si in toate tarile CSI.


Diferenta este ca se contimenteaza  cu mirodenii diferite .


Eu am sa va prezint reteta de baza.


 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de somon proaspat
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 70 ml vodka
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon Viking:

Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau bucatile de somono prin compozitia de zahar si sare si se pun intr-o caserola.Se stropesc cu vodka si se intorc cu pielea pestelui in sus .Se acopera cu capac si se da la frigider pentru 24-36 ore.La fiecare 12 ore se intorc.Dupa 36 ore se se soate se tamponeaza cu un prosop si se taie feliute subtiri.Se serveste cu paine neagra sau de secara  ,unsa cu unt ,vezi reteta :http://www.bucataras.ro/retete/paine-de-secara-71374.html si se orneaza dupa bunul plac.

 

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

La sararea pestelui se poate adauga marar,piper,foi de dafin ,ienibahar sau piper.

RETETA IN IMAGINI

Somon Viking-0
Somon Viking-1
Somon Viking-2
Somon Viking-3
Somon Viking-4
Somon Viking-5
Somon Viking-6
Somon Viking-7
Somon Viking-8

COMENTARII (17)

dantes

dantes 1

17.09.2016, 09:24

Interesanta!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

19.09.2016, 16:12

cat de bine arata

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!