Sorbet de capsuni parfumat

de laylalala in Dulciuri, 2 Iun 2010 | 2414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 110 gr zahar pudra
  • 40 gr zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa si zeama de 1 lamaie 
  • 25 ml sherry
  • 500 gr capsuni, curatati si tocati marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de capsuni parfumat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat, mixandu-se pana cand albusurile devin lucioase iar zaharul s-a topit.Se incorporeaza coaja rasa si zeama de lamaie, apoi sherry si caspunii.
Compozitia obtinuta se fierbe la bain-marie, batandu-se continuu cu telul, timp de 7-8 minute pana cand a crescut in volum si a devenit o spuma usoara, lichida.Se ia de pe foc si se mai bate putin pentru a se raci usor.Se introduce compozitia la congelator pana cand se intareste, amestecand din cand in cand in ea pentru a sparge cristalele de gheata formate.

 

RETETA IN IMAGINI

Sorbet de capsuni parfumat-0
Sorbet de capsuni parfumat-1
Sorbet de capsuni parfumat-2
Sorbet de capsuni parfumat-3
Sorbet de capsuni parfumat-4
Sorbet de capsuni parfumat-5
Sorbet de capsuni parfumat-6

COMENTARII (3)

Teo 1

02.06.2010, 22:31

De cand astept eu o reteta de serbet !

ela 1

02.06.2010, 22:47

ce bunatate...

Rocsi 1

03.06.2010, 11:22

yamiiiiiiiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04