Sorbet de lamaie aromat

de laylalala in Dulciuri, 24 Mai 2010 | 2601 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri un praf de sare
  • 250 gr zahar pudra
  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • zeama de la 2 lamai
  • 150 ml Bacardi Tropical Lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de lamaie aromat:

Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu pana cand se obtine o compozitie ca de bezea.Adauga cele 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma si amesteca bine.

Mixand usor, adauga incet zeama de lamaie si 150 ml Bacardi Tropical Lime. Fierbe apoi compozitia la bain-marie, mixand continuu, timp de 6-8 minute, pana cand albsuurile se umfla si se face o spuma usoara si lichida.Toarna compozitia intr-un vas de plastic si da-o la congelator pana cand se intareste, amestecand-o din cand in cand pentru a sparge cristalele de gheata formate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sorbet de lamaie aromat 33652
retete culinare - Sorbet de lamaie aromat 33653
retete culinare - Sorbet de lamaie aromat 33654
retete culinare - Sorbet de lamaie aromat 33655
retete culinare - Sorbet de lamaie aromat 33656
retete culinare - Sorbet de lamaie aromat 33657

COMENTARII (4)

Rocsi 1

24.05.2010, 14:16

aroma de lamaie...ce imi place

Ina 1

24.05.2010, 14:42

tu sigur n-ai si cursuri de bucatar?

laylalala 1

25.05.2010, 21:11

nu, deocamdata nu am luat niciun curs de bucatar.....mai incolo...peste 2 ani....cand merg la o scoala speciala in Elvetia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55