Soricei de cartofi

de roxanamiti in Mancare copii, 5 Dec 2010 | 3545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 60 g. cascaval Emmental ras
  • 5 linguri de lapte
  • 30 g. unt
  • 1 lingura de ulei
  • piper
  • sare
  • PENTRU DECOR
  • 8 rosii cherry
  • 1 lingura de stafide
  • 4 ridichi
  • fire de ceapa
  • 1 bucata cascaval cu "gaurele"
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soricei de cartofi:

*se spala bine cartofii, se pun intr-o tava, se ung cu ulei si se baga la cuptor (200 grade C),timp de 25-30 minute, se pot incerca cu o furculita pentru a vedea daca sunt gata,

*lasam  cartofii la racit,

*cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul din mijlocul cartofilor(cu grija de a nu i rupe sau gauri) si-i punem intr-un bol

*miezul din bol il amestecam cu untul , laptele, jumate din cascaval, condimentam si amestecam bine,

*umplem cartofii si deasupra punem restul de cascaval , dam la cuptor timp de 5 minute

*dupa ce s-au racit un pic incepem a decora:rosia o intepam cu o jumate de scobitoare,urechiusele din felii de ridichi, ochisorii din stafide, mustatile si coditza din ceapa

* si bucatica de cascaval cu "gaurele" ( eu am uitat sa pun)

 

COMENTARII (8)

Dana_Retetegg 1

05.12.2010, 22:39

MotanLaOale 1

06.12.2010, 10:37

mihaelar63 1

07.12.2010, 16:01

ba eu nu am mila de ei , am ochii verzi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04