Sos barbeque

de Oana in Pt. carne, 28 Feb 2011 | 10469 vizualizari

 

Un deliciu, merge cu carne la gratar sau la cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 4 rosii conservate, in suc de rosii
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingura cu varf cu zahar brun
  • sare
  • piper
  • boia iute/chilli
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos barbeque:

Ceapa se curata si se taie solzisori, usturoiul se curata si se taie rondele fine. Se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa cu ustuoiul, se adauga si cateva linguri de apa calda, sa nu se prajeasca ci mai mult sa se inabuseasca. Se adauga apoi sare, piper si boia sau chilli dupa gust, depinde cat de picant va place. Se pune zeama de lamaie si coniacul. Rosiile se taie cubulete si se amesteca cu pasta de tomate. Se adauga in craticioara si se amesteca bine. Se mai lasa 5 minute sa fiarba la foc mic.

Se serveste cu friptura.

 

RETETA IN IMAGINI

Sos barbeque-0
Sos barbeque-1

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

02.03.2011, 08:55

elena1988 1

02.03.2011, 17:21

foarte bun

adry88 1

13.05.2011, 21:03

imi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04