Sos Bolognese

de Gagarin in Pt. paste, 1 Iun 2014 | 9101 vizualizari

 

Bolognese este un sos folosit in pregatirea pastelor si are origine in Italia.
Ideal pentru Lasagna!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg de carne de vită
  • 50 g ulei
  • Sare 10 g
  • oregano 2 g
  • cimbru 2 g
  • busuioc 2 g
  • 4 g piper
  • muștar 25 g
  • 750 g rosii decojite
  • concentrate de tomate (30%) 750 g
  • vin alb 125 g
  • lămâie (50 g suc)
  • apă 375 g
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Bolognese:

Se caleste carnea intr-o tigae cu putin ulei.

Intre tip intr-un vas vom adauga restul de ingrediente iar la final adaugam carnea si amestecam.

Cred ca e prea simplu :)

Am facut si un video cu modul de preparare: https://www.youtube.com/watch?v=FVJYKdMV-XQ

TIPS-URI

1

puteti aduga apa doar la sfarsit pentru ai da consistenta dorita

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos ragù