Sos caramel

de diaconta in Dulciuri, 8 Oct 2011 | 3049 vizualizari

 

Aveam în plan nişte idei de desert,aşa că am început prin a făptui un sos caramel.Am găsit o retetă foarte bună pe E-retete,am fost mulţumită de rezultat,doar că l-aş fi preferat mai închis la culoare şi mai puţin dulce….Uooofff cine să vrea un sos caramel care e dulce prin definiţie,să nu fie prea dulce?Eu,bineînţeles.

 

INGREDIENTE

  • 70 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 180 ml frisca nebatuta
  • Un varf de cutit sare
  • O lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Cântarim,masuram toate ingredientele si le punem la îndemana.Toata operatiunea dureaza cateva minute,deci nu veti avea timp sa faceti asta mai târziu.

Într-o cratita topiti untul.Apoi adaugati zaharul si amestecati bine ca sa fie absorbit de untul topit.

Amestecati continuu pana cand amestecul începe sa fiarba si vor aparea bule la suprafata.Va dura circa 3 minute.Zaharul nu va fi complet topit dar adaugam frisca,toata o data.Amestecam repede cu un tel.Lasam focul mai mare pâna când sosul începe sa fiarba.Se va face o spuma deasupra.E momentul sa micsoram fosul si mai lasam sa fiarba 4 minute.Sosul se va îngrosa în acest timp.Nu e nevoie sa se îngroase foarte tare deoarece procesul va continua în timp ce sosul se raceste.

Luam vasul de pe foc ,adaugam sarea si esenta de vanilie,si transferam sosul intr-un alt vas rece.Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.

Cand va fi rece va capata consistenta caramelului.Pastram la frigider într-un borcanel închis.

 

    

 

RETETA IN IMAGINI

Sos caramel-0
Sos caramel-1
Sos caramel-2

COMENTARII (115)

MVMih 1

21.10.2011, 23:20

Ma gandeam eu k ma duci cu "caramelul"

-Miti- 1

22.10.2011, 12:31

Imi place ce a iesit,cel din comert nu e bun deloc,prea mult amidon are in el

lili 1

03.03.2013, 10:44

imi place cum a iesit!! Am salvat si eu reteta!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04