Sos caramel

de soryna1981 in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 4951 vizualizari

 

Un sos bun, dulce si potrivit pentru topping la inghetata, pancakes, etc

 

INGREDIENTE

  • Se poate folosi un pahar/cana normala pentru masuratoare:
  • 1/2 pahar/cana frisca lichida 
  • 1 pahar/ cana intreaga zahar tos
  • 30 gr unt/ margarina la pachet
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Se pune frisca lichida intr-un ibric si se incalzeste, dar sa nu ajunga la stadiul de fierbere, deoarece se strica, cand incepe sa faca bule se ia de pe foc.

Separat se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu cu o spatula/ lingura lemn pana la dizolvarea zaharului in totalitate si ajunge lichid si de culoarea caramelului,dar sa nu lasati mai mult pe foc, deoarece riscati sa-l ardeti si apoi are un gust amar nu ca cel de caramel. Dupa topirea zaharului se stinge focul, se pune untul/ margarina se amesteca in continuare, incepe sa se  ingroase, dar amestecati in continuare deoarece se desface, dupa incorporarea totala se poate pune si frisca lichida, sa mai fie calda, se amesteca pana se incorporeaza foarte bine si aceasta. Se lasa la racit, amestecandu-se la interval de 2-3 minute pana la racirea completa.

Se poate servi imediat dupa ce este facut.

TIPS-URI

1

Se poate pune intr-un vas acoperit(eu am pus intr-un borcan cu capac) se tine in frigider si se foloseste cand se doreste, dar nu se tine mai mult de 7 zile.

2

La inceput cand este fierbinte are o textura mai subtire si de culoare inchisa, dar odata racit sosul se deschide la culoare si se ingroasa.

3

Cand se doreste sa se consume, se poate incalzi inainte de folosire prin procedura, o craticioara cu apa fierbinte si se pune borcanul in acea apa amestecandu-se mereu pana ce devine la textura dorita.

4

Dupa cum cred ca se vede in poze, borcanul la inceput era plin si caramelul de culoare mai inchisa, deoarece era inca cald, dar pe parcurs evident ca s-a consumat din el si in borcan incepea sa tot scada:)......dar deja era sosul racit si incepea sa-si schimbe culoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (6)

Lau 1

22.01.2012, 11:27

bun

soryna1981 1

22.01.2012, 11:36

Sa stiti ca e prima oara cand l-am facut si chiar am fost multumiti, este bun

MotanLaOale 1

22.01.2012, 13:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu sos caramel