Sos chilli

de alinutzika in Sosuri, 9 Sep 2011 | 5501 vizualizari

 

O reteta insirata de Lili, de pe bucataras, cu mici modificari.... Lili iti multumesc mult! E grozava pasta aceasta si exact pe gustul meu: adica iute!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei grasi sau gogosari   
  • 1 kg rosii   
  • 30 buc. ardei iuti      
  • 8 linguri otet
  • 2 linguri de zahar  
  • 2 linguri de sare grunjoasa  
  •  8 catei de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos chilli:

Rosiile se spala si se oparesc cateva minute in apa fierbinte, pe foc, apoi se curata de pielite. Gogosarii si ardeii iuti se taie bucati.  Toate legumele se macina bine la robot pana devin ca o pasta mai  groasa, apoi se pun la fiert impreuna cu otetul, zaharul si sarea. Se lasa la fiert aproximativ o jumatate de ora, timp in care se amesteca din cand in cand.. Cu o jumatate de minut inainte de a stinge focul, se adauga usturoiul tocat.
Compozitia rezultata se pune in borcane curate si se pune iar la fiert in apa pana la nivelul borcanelor, timp de 30 de minute din momentul fierberii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos chilli 124645
retete culinare - Sos chilli 124646
retete culinare - Sos chilli 124647
retete culinare - Sos chilli 124648
retete culinare - Sos chilli 124649

COMENTARII (14)

alinutzika 1

09.09.2011, 20:04

Rocsi...ustura tare...dar.il ador!....

DIANA B 1

10.09.2011, 16:42

Scoala ? ce-i aia copila ?
Si pe sot cui il lasi , ha ?

alinutzika 1

10.09.2011, 22:29

Onesta draga ,sunt invatatoare...
Sotu' meu n-o sa-mi duca lipsa ca pana vine el de la servici, eu sunt de mult acasa.....Mai greu o sa fie pt piticu' meu, Samy...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S