Sos cocktail făcut în casă

de elucubratiiculinare in Sosuri, 2 Feb 2014 | 2451 vizualizari

 

Odată ce-l veți face în casă nu o să mai cumpărați niciodată gata făcut ;)
Servim în special cu creveți sau fructe de mare.
Mie una îmi place atât de mult că aș putea să-l mănânc cu orice :))

 

INGREDIENTE

  • maioneză dintr-un gălbenuș
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 50 ml sos de roșii sau Ketchup
  • 2 linguri cremă de hrean
  • sare
  • piper
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1/4 linguriță sos Tabasco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos cocktail făcut în casă:

Pregătim maioneza.  Amestecăm gălbenușul cu muștarul de Dijon.  Folosindu-ne de un mixer, adăugăm treptat ulei și zeamă de lămâie până la încorporarea completă. Amestecăm maioneza cu sosul de roșii, crema de hrean, sosul Worcestershire și câteva picături de sos Tabasco dacă vă place un pic mai picant. Condimentăm cu sare și piper. Se răcește pentru minim o oră.

 

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

03.02.2014, 11:00

in special pentru creveti si fructe de mare

Pushaa 1

03.02.2014, 19:15

gabrielagabi 1

05.02.2014, 21:30

fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21