Sos de fructe de padure

de papabundetot in Pt. carne, 12 Iul 2013 | 3517 vizualizari

 

Am plecat ieri de la munca initial dezamagita pentru ca stiam ca am acasa niste pulpe de pui dezosate scoase sa se dezghete si nu aveam idee ce voi face cu ele…pe drum insa (este totusi si o parte buna in faptul ca fac mai bine de o ora cu masina pana acasa) mi-a venit ideea unui sos de fructe de padure,stiam ca le am in congelator si am zis ca e momentul unui nou experiment. Spre fericirea mea a fost un experiment reusit si sosul a fost delicios,usor acrisor si s-a potrivit bine cu ce aveam sa gatesc pentru cina.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 100 gr fructe de padure (zmeura,mure,afine,coacaze)
  • putin ulei
  • 1 catel de usturoi
  • curry
  • sos de rodie
  • apa de flori de portocal
  • sos soia
  • carnat chorizo 4 feliute
  • 30 ml lichior pina colada
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de fructe de padure:

Am taiat marunt usturoiul si feliutele de carnat chorizo si le-am pus intr-o craticioara pe foc in uleiul incins,dupa ce aromele s-au eliberat am adaugat fructele de padure,pe care le-am lasat la fiert sa se inmoaie bine,apoi le-am zdrobit cu lingura de lemn ca sa se formeze sosul,am mai adaugat sos de rodii,apa de flor de portocal, curry,sos soia si lichiorul pina colada si am lasat sa fiarba pana a scazut un pic si sosul a inceput sa se lege.

Am servit acest sos impreuna cu pulpe de pui la cuptor si a fost deosebit.

Pofta mare!

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

papabundetot 1

12.07.2013, 13:12

Buni, daca il faci sa imi spui daca ti-a placut !

Ligia Bxl 1

12.07.2013, 20:56

aici cred ca i-as da pe spate pe belgieni cu acest sos,ei mananca foarte mult combinatii din astea sarat cu dulce,la prima vedere am crezut ca e un sos ptr prajituri

papabundetot 1

12.07.2013, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25