Sos de rosii facut in casa

de FlaviaD in Mancaruri de post, 26 Aug 2013 | 1591 vizualizari

 

Daca doriti un sos gustos pe baza de rosii cu care sa va asezonati un pranz rapid sau o cina si cautati ceva care sa nu va rapeasca prea mult timp sau ceva neprocesat, atunci va recomand cu caldura un sos de rosii facut in casa rapid si sanatos.

 

INGREDIENTE

  • 2 rosii mari
  • 1/2 lingurita ulei de masline extra-virgin \
  • mirodenii (piper alb, sare, busuioc)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii facut in casa:

Se face repede si usor, e delicios si nu aveti nevoie de prea multe ingrediente. Va trebuie doar cateva rosii, busuioc proaspat de preferat – insa merge si uscat daca nu avem proaspat – un strop de ulei de masline si un blender. Este tot ce aveti nevoie pentru a prepara sosul acesta delicios la voi acasa.

Se iau rosiile cu tot cu coaja si se toaca la blender pana totul devine un piure. Apoi se adauga o lingurita de ulei de masline extravirgin si cateva condimente: sare, busuioc, piper alb. Dupa gust se mai pot adauga si alte mirodenii.

Optional se poate adauga in sos de rosii si dovlecel crud, ceapa sau ardei gras – se mixeaza la blender impreuna pana obtinem un piure.

Se serveste alaturi de piureuri, cartofi prajiti, cartofi natur, fripturi, hamburgheri, frigarui si cu ce mai vreti voi. Poate fi pastrat la frigider pana a doua zi.

 

Cu acest sos de rosii am pregatit Bruschette de casa cu dovlecel -reteta o gasiti atat pe www.gatituleojoaca.net, cat si aici pe site.

 

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

27.08.2013, 11:23

FlaviaD 1

27.08.2013, 15:25

Am vazut, Lia. Multumesc

FlaviaD 1

27.08.2013, 15:25

Foarte buna ideea ta cu rozmarin, Ruxy. O sa incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D