Sos de spanac cu legume mixte

de azyrra in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2012 | 1474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos
  • 150 g spanac congelat sau proaspat,
  • o ceapa mica,
  • 100 ml smantana,
  • 200 g branza de vacuta sau oaie,
  • sucul unei jumatati de lamaie,
  • sare, piper macinat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • o chifla de paine neagra pe vatra
  • Pentru platou:
  • 300 g broccoli
  • 300 g conopida
  • 1 ardei gras:rosu si galben
  • 200 g rosii cherry
  • salata verde
  • 100 g muschiulet de porc (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de spanac cu legume mixte:

Spanacul se decongeleaza (in cazul in care folositi proaspat il spalati si il opariti 5 minute in apa fierbinte cu putina sare). Pasati cu mixerul/blenderul spanacul alaturi de smantana si branza. Se adauga ceapa si sucul de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. (va vand un pont, daca aveti ceapa verde folositi ceapa verde dar nu o pasati cu mixerul) Se toarna sosul intr-o chifla de paine neagra transformata in bol (adica ii faceti capac si ii scoateti miezul) si restul vedeti in imagine... POFTA BUNA SA AVETI :*:*:*:*:*

Pentru platou aveti doua optiuni. Ori folositi legumele crude (cum le-a facut mama natura) ori le puteti baga in apa fiarta si le fierbeti max 5 min. Eu va recomand crude. Iar sunca o taieti felii si o prajiti putin si o adaugati printre legume pe platou. Aici e ok sa va folositi imaginatia. Eu le-am pus asa ca arata cel mai bine... Puteti sa mai adaugati pe langa ce am pus eu si castraveti, ridichii sau ce va place voua cel mai mult.

Sper sa va placa si va doresc pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos de spanac cu legume mixte 172899
retete culinare - Sos de spanac cu legume mixte 172900
retete culinare - Sos de spanac cu legume mixte 172901

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

07.08.2012, 15:31

Rux 1

07.08.2012, 18:31

Minunat!

mamaieelena 1

07.08.2012, 19:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18