Sos de stafide brune

de Doinavar in Pt. carne, 14 Feb 2013 | 2197 vizualizari

 

Sosul de stafide brune este deosebit, festiv, aromat, picant, diferit de cel de stafide aurii, care este mai “bland”. Acesta este mai focos.

 

INGREDIENTE

  • 50 g stafide brune mari
  • 1 lingurita unt
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 30 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 4 foi de dafin
  • 1 sfert lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura ketchup
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 praf de scortisoara
  • 1/4 gogosar acru
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de stafide brune:

Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, foile de dafin si boiaua si lasati la foc mic pana se topeste untul. Adaugati otetul, zaharul, scortisoara si vinul, tocati foarte marunt gogosarul si puneti-l in sos. Mai lasati cateva minute pe foc mic, apoi adaugati ketchup, 20 ml apa si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, condimente pentru friptura in functie de preferintele dumneavoastra, iute, picant, dulce sau mai acrisor.

Lasati sa mai fiarba la foc foarte mic, ~5 minute, amestecand din cand in cand pana se leaga sosul si se inmoaie stafidele.

 

TIPS-URI

1

Se serveste la diferite fripturi, gratare, etc. daca doriti sa obtineti un gust aparte, picant si rafinat.

2

Decorati cu foile de dafin din sos, usturoi, fasiute de castraveti, peperoni.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos de stafide brune 204347
retete culinare - Sos de stafide brune 204348
retete culinare - Sos de stafide brune 204349
retete culinare - Sos de stafide brune 204350
retete culinare - Sos de stafide brune 204351
retete culinare - Sos de stafide brune 204352

COMENTARII (4)

gaby_gabytza 1

14.02.2013, 16:24

MotanLaOale 1

14.02.2013, 17:43

Sim0na 1

14.02.2013, 19:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: