Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco

de Adi in Pt. carne, 27 Mai 2015 | 2447 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus ca eu sunt responsabilul cu sosurile, sau mujdeiul de usturoi atunci cand Meri face friptura, sau cand mergem la gratar.
A preparat Meri mai demult acest sos, inspirandu-se de la bucataresele vesele si ne-a placut tare mult, asa ca de data aceasta l-am preparat eu, bineinteles sub indrumarea ei. :)

 

INGREDIENTE

  • 5 capatani micute de usturoi
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 10-15 ml ulei de masline
  • un praf piper
  • 1 cutie branza pufoasa cu verdeata, Delaco
  • 150 ml iaurt de baut
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco:

Se curata usturoiul, se spala grauntii si se piseaza in mojar, impreuna cu sarea.

Apoi se trece pasta de usturoi rezultata, in alt vas si se freaca bine cu o lingura de lemn, sau se mixeaza picurand cate putin ulei.

Nu se pune mult ulei, ca la mujdei, doar cativa stropi.

Se presara si un praf de piper si se adauga branza pufoasa.

Se amesteca bine, apoi se dilueaza cu iaurtul de baut.

la final se adauga mararul tocat.

Se serveste la diverse fripturi, cartofi, dar va asigur ca este bun si intins pe paine.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382754
retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382755
retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382756
retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382757
retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382758
retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382759
retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382760
retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382761
retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382762
retete culinare - Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa, Delaco 382763

COMENTARII (24)

Panacris 1

28.05.2015, 14:39

Aurelia 07_07 1

28.05.2015, 20:25

Super !

miki_a 1

28.05.2015, 21:58

Bun sos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D