Sos de usturoi cu smântână

de Dana_Retetegg in Sosuri, 26 Noi 2011 | 6881 vizualizari

 

O bunatate ... neaparat trebuie incercat! L-am servit langa un pastrav la cuptor, yum yum!!

 

INGREDIENTE

  • 6-7 catei de usturoi mari,
  • sare,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 100 gr smantana,
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu smântână:

Am zdrobit usturoiul, l-am amestecat cu sare si ulei pana am obtinut o pasta omogena (procedam ca la maioneza).

Am adaugat sucul de la o jumatate de lamaie, smantana si patrunjelul tocat.

Am amestecat bine si am servit cu pastrav si legume.

Sosul merge de minune si la alte preparate, e tare bun!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos de usturoi cu smântână 134987
retete culinare - Sos de usturoi cu smântână 134988
retete culinare - Sos de usturoi cu smântână 134989

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

29.11.2011, 12:39

geoasuu 1

04.04.2012, 10:37

eu fac sosul asta de vreo 4 ani si mereu mai putin de 1 kg de smantana si 5-6 capatani de usturoi nu am pus. merge foarte bine cu gratarul de aripioare si ficatei...

Dana_Retetegg 1

04.04.2012, 13:20

Noi suntem doar 2 la masa in general, asa ca fac in cantitati mai mici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55