Sos de usturoi facut in casa

de FlaviaD in Clasice, 19 Aug 2013 | 11747 vizualizari

 

Sosul acesta a aparut cu ocazia meselor luate in familie. Pentru ca anumite tipuri de mancaruri ar fi mers la fix cu un sos de usturoi, era cazul sa avem un sos de usturoi veritabil la masa. Si pentru ca dintotdeauna nu mi-au placut nici sosurile si nici mancarurile din comert, trebuia sa pot concepe eu ceva care sa fie si bun, si sanatos si pe gustul meu. Mai nou este si pe gustul degustatorului de serviciu :D

 

INGREDIENTE

  • -1 capatana de usturoi
  • -1 lingura de smantana
  • -1 lingura de lapte batut
  • -condimente (sare, piper alb, busuioc, oregano, patrrunjel proaspat)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi facut in casa:

Ca sa fac sosul am luat o capatana de usturoi, am curatat-o si am zdrobit usturoiul ca pentru mujdei. Intr-un castron am amestecat usturoiul zdrobit cu smantana si lapte batut pana ce s-au omogenizat. Apoi am adaugat un praf de piper alb, sare, oregano, busuioc proaspat – daca avem, daca nu si uscat, si patrunjel proaspat. Daca doriti, pentru un plus de aroma se poate adauga si marar proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi facut in casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi cu smantana