Sos Gribiche

de Sidy in Clasice, 5 Iul 2010 | 2628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 8 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Gribiche:

Se fierbe in apa cu sare, oul , de jumatate ca sa-i ramana galbenusul moale( 2-3 minute)

Cand este gata se rastoarna apa de pe el si il lasam 2 minute sa se raceasca in apa rece. Il curatam si il zdrobim cu furculita ca sa se faramiteze albusul fiert.Adaugam mustarul si sarea si amestecam bine sa se omogenizeze.

Uleiul il adaugam in fir subtire ca la maioneza si invartim sa se formeze sosul.Cand este gata intarit adaugam piper, suc de lamaie dupa gust, ceapa verde razuita si castravetele razuit pe razatoarea cu gauri mici.La sfarsit amestecam bine cu verdeata tocata marunt.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Sosul Gribiche se serveste cu gratar, friptura sau cartofi.Eu l-am servit cu cartofi noi copti si pulpe aromate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos Gribiche 40356
retete culinare - Sos Gribiche 40357
retete culinare - Sos Gribiche 40358
retete culinare - Sos Gribiche 40359
retete culinare - Sos Gribiche 40360
retete culinare - Sos Gribiche 40361

COMENTARII (5)

silvi0ara 1

05.07.2010, 11:46

Ce bun,o combinatie tare reusita.

Ina 1

06.07.2010, 19:59

ce bine arata cartofii aia!!! Daca nu citeam credeam ca-s gogosi

nadina73 1

11.07.2010, 18:10

foarte bine arata 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D