Sos Jindungo Angolan

de cristeena20 in Sosuri, 26 Sep 2013 | 3219 vizualizari

 

Este un sos picant (foarte picant) care se serveste la mancaruri . Este varianta sosului iute de piri piri dar facut in casa...se folosesc doar cateva picaturi.

 

INGREDIENTE

  • ardei iuti jindungo rosii (sau ardei piri-piri) proaspeti (cca 2 pumni)
  • 1 ceapa medie
  • ulei de masline cat cuprinde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Jindungo Angolan:

- Ardeiul iute se spala bine si se pune intr-un mojar si se piseaza bine pana devine ca o pasta. Trebuie sa folositi ardei proaspeti rosii . Aveti grija ca este foarte iute si sa nu va frecati la ochi cu mainile. Cand e pe jumate pisat adaugati ceapa tocata marunt si continuati pana devine o pasta groasa rosie. Turnati intr-un borcan si adaugati ulei de masline cat cuprinde . 

- Acest sos iute se foloseste in mancaruri pentru a le face picante sau deasupra unei fripturi. Atentie...doar cateva picaturi sunt suficiente. Aceasta pasta tine mult timp si cu timpul devine tot mai iute...

- Daca nu gasiti acei ardei iuti ce exista aici, cu siguranta pot fi inlocuiti cu alte tipuri de ardei iuti, rosii.

 

TIPS-URI

1

In poze aveti 2 tipuri de ardei..cei mai mari sunt jindungo , ceilalti sunt piri-piri. Eu ii prefer pe aia jindungo. Reteta facuta aici este cu primii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos Jindungo Angolan 263728
retete culinare - Sos Jindungo Angolan 263729
retete culinare - Sos Jindungo Angolan 263730
retete culinare - Sos Jindungo Angolan 263731

COMENTARII (18)

Andreea Caroline 1

26.09.2013, 19:53

Sotului meu i-ar placea la nebunie daca e super picant

Rocsi 1

26.09.2013, 22:17

Super

simona72 1

01.10.2013, 08:50

Super bune si folositiare sosurile iuti!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D