Sos pentru friptura

de diaconta in Sosuri, 13 Aug 2011 | 7884 vizualizari

 

Imi place friptura alaturi de un sos delicios.Asa ca m-am gandit sa fac un sos din legume multe ,dar mai consistent.S-a potrivit de minune cu ceafa de porc,dar eu acest sos pentru friptura l-as manca si asa singurel la cat este de bun.

 

INGREDIENTE

  • morcovi(eu am pus vreo 5 buc)
  • o telina mica
  • 2 buc ceapa
  • o gulie
  • 3 buc patrunjel radacina
  • 3 catei de usturoi
  • o rosie mai mare
  • ardei rosu
  • leustean,patrunjel,marar
  • frunza de telina
  • sare,piper
  • ulei
  • o lingura amidon alimentar
  • 2 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru friptura:

Preparare sos pentru friptura:

Zarzavaturile se curata si se taie marunt.Telina se da pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel si ceapa.

Intr-o cratita se pune putin ulei si se pune ceapa taiata la calit.Se adauga apoi restul zarzavaturilor.Se pune putina sare si se lasa pana cand acestea incep sa se inmoaie putin.Se pune apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba.Cand sunt aproape fierte se adauga usturoiul zdrobit,rosia despielitata taiata cubulete ,ardeiul rosu , frunza de telina si leusteanul.Adaugam si piperul.

Amestecam o lingura de amidon cu doua linguri de smantana.Adaugam cate putin sos cald pana cand incalzim si amestecul de smantana.Il punem peste sosul pentru friptura si amestecam.

La final adaugam patrunjelul si mararul.

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Sos pentru friptura-0
Sos pentru friptura-1
Sos pentru friptura-2

COMENTARII (33)

nina46 1

25.08.2011, 12:20

ce cauta leusteanul in sos ? asta se pune doar la ciorbe !!!!????

gaby_duceag 1

25.08.2011, 13:12

no, ca nu-i chiar asa
uite, o alta dovada scrisa:
http://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-porc-cu-pasta-de-leustean-7839.html

in bucatarie nu exista legi, asta e tot farmecul; te poti juca si poti opta pentru tot ce doresti atata timp cat nu prepari o reteta originala cu ingrediente fixe

diaconta 1

25.08.2011, 22:24

@Gaby,mersi
@Nina,ce trist ar fi daca nu ne-am abate de la reguli

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04