Sos pentru pizza

de Constelatialeu in Sosuri, 18 Sep 2015 | 2838 vizualizari

 

Introducerea in filozofia ancestrala a sosului de pizza in episodul viitor.....

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii
  • 5 kg ardei capia
  • 1,5 kg ceapa rosie
  • frunzele cu tija cu tot de la 2 telini
  • 300 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 40 g piper alb
  • sare
  • 50 g boia dulce
  • busuioc maruntit
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru pizza:

Mai  intai coacem ardeii, ii curatam de coaja si ii lasam la scurs pana a doua zi.  A doua zi spalam rosiile le taiem si apoi le dam la masina de separat rosii, sucul obtinut il punem in tuci si il punem sa fiarba pana scade la jumatate. Apoi dam la masina de tocat ardeii si tijele cu frunze de telina, ii tocam prin sita cea mai mica. Separat curatam si taiem ceapa solzisori.

Punem uleiul intr-o cratita, il lasam sa se incinga si apoi punem ceapa,o calim pana devine translucida si se inmoaie. Punem ceapa calita in blender si o mixam pana devine o pasta, apoi o amestecam cu ardeiul si telina.Intre timp avem grija sa luam spuma de la bulion, adaugam sare dupa gust,punem si zaharul. Dupa ce a scazut, adaugam amestecul de ardei si ceapa si lasam sa scada pana obtinem consistenta dorita, cu o jumatate de ora inainte sa stingem focul, adaugam piperul si boiaua,iar la final busuiocul maruntit. Turnam sosul in borcane de 400 g, care au fost sterilizate, le capacim, apoi le asezam intr-o ladita si le acoperim cu o patura,le lasam sa se raceasca pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Sos pentru pizza-0
Sos pentru pizza-1
Sos pentru pizza-2
Sos pentru pizza-3
Sos pentru pizza-4
Sos pentru pizza-5
Sos pentru pizza-6
Sos pentru pizza-7
Sos pentru pizza-8
Sos pentru pizza-9
Sos pentru pizza-10
Sos pentru pizza-11
Sos pentru pizza-12
Sos pentru pizza-13
Sos pentru pizza-14
Sos pentru pizza-15

COMENTARII (24)

Rocsi

Rocsi 1

18.09.2015, 21:13

Super, super. Bravo Cleme

Catalina L

Catalina L 1

18.09.2015, 21:13

frumos si bun

Aletta

Aletta 1

24.09.2015, 17:53

Foarte fain,bravoo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!