Sos pescaresc

de Ela68 in Crap / Caras, 1 Apr 2013 | 8425 vizualizari

 

Sunt mare amatoare de peste prajit sau la gratar. Langa acesta, nu lipseste niciodata sosul iute si aromat pregatit la momentul respectiv. Este simplu de preparat si obtinerea unui gust deosebit are ca factor cheie folosirea unor rosii de calitate. In timpul iernii, in lipsa acestora, folosesc rosii la cutie, insa......iarna nu-i ca vara, ce-i drept.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei iute
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 capatana usturoi
  • 4-5 rosii bine coapte
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe piper negru si optional rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pescaresc:

Cepele, taiate in patru, se pun la fiert impreuna cu sarea si ardeiul iute. De obicei, pe masura ce tai ingredientele, le si adaug in vas.

 Urmeaza rosiile taiate cubulete.( sau rosiile la cutie )

Piperul si foile de dafin.

 Lasam 5 minute la fiert  ( cu capac ) si adaugam ardeiul gras si mai fierbem inca 5 minute pana cand acesta se inmoaie. Adaugam usturoiul pasat patrunjelul tocat si uleul.

Mai dam 1-2 minute in  clocot, sa infuzeze si patrunjelul, potrivim inca o data de sare si  acoperim vasul cu capac pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pescaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Krystyan Trendy 1

16.01.2014, 14:59

imi place

babi5 1

07.11.2014, 09:59

Mama ce bunatate inghit in sec

Ela68 1

07.11.2014, 11:30

noroc cu tine babi, ca n-am mai facut demult

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de avocado