Sos pescaresc

de Ela68 in Crap / Caras, 1 Apr 2013 | 3267 vizualizari

 

Sunt mare amatoare de peste prajit sau la gratar. Langa acesta, nu lipseste niciodata sosul iute si aromat pregatit la momentul respectiv. Este simplu de preparat si obtinerea unui gust deosebit are ca factor cheie folosirea unor rosii de calitate. In timpul iernii, in lipsa acestora, folosesc rosii la cutie, insa......iarna nu-i ca vara, ce-i drept.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei iute
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 capatana usturoi
  • 4-5 rosii bine coapte
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe piper negru si optional rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pescaresc:

Cepele, taiate in patru, se pun la fiert impreuna cu sarea si ardeiul iute. De obicei, pe masura ce tai ingredientele, le si adaug in vas.

 Urmeaza rosiile taiate cubulete.( sau rosiile la cutie )

Piperul si foile de dafin.

 Lasam 5 minute la fiert  ( cu capac ) si adaugam ardeiul gras si mai fierbem inca 5 minute pana cand acesta se inmoaie. Adaugam usturoiul pasat patrunjelul tocat si uleul.

Mai dam 1-2 minute in  clocot, sa infuzeze si patrunjelul, potrivim inca o data de sare si  acoperim vasul cu capac pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Sos pescaresc-0
Sos pescaresc-1
Sos pescaresc-2
Sos pescaresc-3
Sos pescaresc-4
Sos pescaresc-5
Sos pescaresc-6

COMENTARII (21)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

16.01.2014, 14:59

imi place

babi5

babi5 1

07.11.2014, 09:59

Mama ce bunatate inghit in sec

Ela68

Ela68 1

07.11.2014, 11:30

noroc cu tine babi, ca n-am mai facut demult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12