Sos pesto

de Ina in Sosuri, 12 Aug 2019 | 8443 vizualizari

 

Intrucat tufele de busuioc alimentar din gradina au fost extrem de bogate am decis ca, pe langa nelipsitul busuioc uscat, sa pregatesc si acest sos delicios care se poate folosi la diverse preparate precum cele cu paste, fripturi, bruschete etc. 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 maini cu frunze proaspete de busuioc
  • 50 g seminte de pin
  • 80 g branza Grana Panado rasa
  • 50 g parmezan ras
  • 2 catei de usturoi
  • cca 100 ml ulei de masline extravirgin
  • sare de mare
  • mix de piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto:

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida. 

Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia. 

Cantitatea de ulei de masline se poate suplimenta in functie de cantitatea de busuioc si de cat de fluid dorim sosul.

Sosul pesto obtinut se poate folosi imediat sau se portioneaza in borcanase mici pe care le capsam si le depozitam in congelator pentru cca 2-3 luni.

TIPS-URI

1

Pentru aroma mai puternica semintele de pin pot fi prajite usor inainte de adaugare in sos.

2

Pentru pastrare in stare congelata sosul se poate turna intr-o tava pentru cuburi de gheata , il bagam la congelator iar dupa ce ingheata se scot cuburile si se pun intr-o intr-o punga cu inchidere ermetica ce se reintroduce la congelator.

3

Suplimentar se mai poate adauga suc de lamaie, patrunjel sau menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

15.08.2019, 22:32

Ce culoare frumoasa are! L-am trecut favorite. Sa vad cand ii vine randul

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:40

Arata atat de bine!

CretuValentina 1

18.12.2019, 17:24

cred ca este foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pesto cu busuioc