Sos Pesto cu nuci si arahide

de simona72 in Sosuri, 26 Oct 2015 | 775 vizualizari

 

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele. Este un sos care se face in mojar, pe baza de busuioc, sare, usturoi, se „batucesc” bine bine pana se obtine o pasta. Se adauga seminte de pin, se zdrobesc si acestea in mojar si la final se adauga parmezan ras fin si ulei de masline. Nimic mai simplu, nu?? Il fac adesea in acest fel, cand am cantitati mici de busuioc si vreau sa fac rapid un sos pentru paste, caci, la paste se foloseste sosul.
De data asta am schimbat oarecum reteta, am avut o cantitate mai mare de busuioc si am hotarat sa fac cateva borcanele pe care sa le depozitez in camara. Am folosit in loc de semintele de pin nuci si arahide, usor prajite in tigaie. E adevarat ca a schimbat putin aroma sosului, dar, de fapt asta este minunat in bucatarie, poti sa schimbi regulile si nu exista limite…

 

INGREDIENTE

  • 1 castron mare plin cu frunze proaspete de busuioc
  • 80 gr nuci
  • 40-50 gr arahide crude
  • sare dupa gust
  • piper proaspat rasnit dupa gust(piper mozaic am folosit eu)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 gr parmezan
  • 200-250 ml ulei de masline extra virgin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Pesto cu nuci si arahide:

Avand in vedere ca sunt multe soiuri de busuioc, tin sa precizez ca am folosit busuioc clasic, care se gaseste in magazine si in piete. Eu l-am cumparat din piata de la tzarani, foarte aromat si sanatos.

Am spalat bine frunzele de busuioc, le-am desprins de pe tulpini si le-am pus intr-o strecuratoare. Le-am lasat sa se zvante agitand putin sita apoi le-am intins pe un prosop curat de bucatarie, lasandu-le cateva minute sa se scurga si tamponandu-le cu prosopul.  Nucile si arahidelle, le-am prajit usor intr-o tigaie. Pentru prepararea sosului am folosit robotul de bucatarie si nu mojarul si pistilul pentru ca am avut o cantitate mai mare si ar fi trebuit sa fac in mai multe transe sosul.

Am pus nucile si arahidele in vasul robotului si le-am maruntit bine. Am adaugat usturoiul,busuiocul si le-am zdrobit bine si pe acestea. Prin „ochiul” robotului am turnat cate putin ulei in timp ce acesta mixa ingredientele. Cand sosul a ajuns la consistenta dorita am oprit robotul, am adaugat sare si piper proaspat rasnit, am mai dat cateva pulsatii robotului, am gustat si am mai adaugat sare si piper daca a mai fost necesar. La final am pus parmezanul ras fin, am mixat pana la incorporarea ingredientelor. Daca vi se pare prea gros sosul mai adaugati putin ulei de masline. Am sterilizat 3 borcanele si am pus sosul in ele. Am infiletat cu capace si am depozitat borcanele in camara, la loc uscat si racoros. Sa va fie de folos! 

 

TIPS-URI

1

pentru o conservare si mai buna, dupa ce am pus sosul in borcane, am turnat deasupra putin ulei de masline

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408958
retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408959
retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408960
retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408961
retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408962
retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408963
retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408964
retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408965
retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408966
retete culinare - Sos Pesto cu nuci si arahide 408967

COMENTARII (13)

merisor 1

26.10.2015, 13:45

Ce buuuun!

simona72 1

26.10.2015, 17:01

Multumesc!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:37

Cred ca e tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18