Sos Pesto cu nuci si arahide

de simona72 in Sosuri, 26 Oct 2015 | 5250 vizualizari

 

Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele. Este un sos care se face in mojar, pe baza de busuioc, sare, usturoi, se „batucesc” bine bine pana se obtine o pasta. Se adauga seminte de pin, se zdrobesc si acestea in mojar si la final se adauga parmezan ras fin si ulei de masline. Nimic mai simplu, nu?? Il fac adesea in acest fel, cand am cantitati mici de busuioc si vreau sa fac rapid un sos pentru paste, caci, la paste se foloseste sosul.
De data asta am schimbat oarecum reteta, am avut o cantitate mai mare de busuioc si am hotarat sa fac cateva borcanele pe care sa le depozitez in camara. Am folosit in loc de semintele de pin nuci si arahide, usor prajite in tigaie. E adevarat ca a schimbat putin aroma sosului, dar, de fapt asta este minunat in bucatarie, poti sa schimbi regulile si nu exista limite…

 

INGREDIENTE

  • 1 castron mare plin cu frunze proaspete de busuioc
  • 80 gr nuci
  • 40-50 gr arahide crude
  • sare dupa gust
  • piper proaspat rasnit dupa gust(piper mozaic am folosit eu)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 gr parmezan
  • 200-250 ml ulei de masline extra virgin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Pesto cu nuci si arahide:

Avand in vedere ca sunt multe soiuri de busuioc, tin sa precizez ca am folosit busuioc clasic, care se gaseste in magazine si in piete. Eu l-am cumparat din piata de la tzarani, foarte aromat si sanatos.

Am spalat bine frunzele de busuioc, le-am desprins de pe tulpini si le-am pus intr-o strecuratoare. Le-am lasat sa se zvante agitand putin sita apoi le-am intins pe un prosop curat de bucatarie, lasandu-le cateva minute sa se scurga si tamponandu-le cu prosopul.  Nucile si arahidelle, le-am prajit usor intr-o tigaie. Pentru prepararea sosului am folosit robotul de bucatarie si nu mojarul si pistilul pentru ca am avut o cantitate mai mare si ar fi trebuit sa fac in mai multe transe sosul.

Am pus nucile si arahidele in vasul robotului si le-am maruntit bine. Am adaugat usturoiul,busuiocul si le-am zdrobit bine si pe acestea. Prin „ochiul” robotului am turnat cate putin ulei in timp ce acesta mixa ingredientele. Cand sosul a ajuns la consistenta dorita am oprit robotul, am adaugat sare si piper proaspat rasnit, am mai dat cateva pulsatii robotului, am gustat si am mai adaugat sare si piper daca a mai fost necesar. La final am pus parmezanul ras fin, am mixat pana la incorporarea ingredientelor. Daca vi se pare prea gros sosul mai adaugati putin ulei de masline. Am sterilizat 3 borcanele si am pus sosul in ele. Am infiletat cu capace si am depozitat borcanele in camara, la loc uscat si racoros. Sa va fie de folos! 

TIPS-URI

1

pentru o conservare si mai buna, dupa ce am pus sosul in borcane, am turnat deasupra putin ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Pesto cu nuci si arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Merisor 1

26.10.2015, 13:45

Ce buuuun!

simona72 1

26.10.2015, 17:01

Multumesc!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:37

Cred ca e tare bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos Tzatziki