Sos picant

de DIANA B in Sosuri, 28 Oct 2011 | 5894 vizualizari

 

Sau...pishcaciune.
Am primit "Click pofta buna" (bun numarul de luna aceasta ), am rasfoit , am gasit , am facut . Moamaaaaaaaaaaaaaaaa , ce pishcaciune a iesiiit , si mult , mult (cre'ca-mi mai trebuie ori inca o camara , sau inca o magazie)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 300 g ardei iuti verzi
  • 300 g usturoi
  • 250 g sare bucatarie
  • 50 g cimbru uscat (de pe piata , nu din plic)
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos picant:

Se spala si se curata rosiile si ardeii de codite , la fel si usturoiul , doar ca-n ordine inversa . Se dau prin masina de tocat in urmatoarea ordine(nu stiu de ce) : usturoiul , ardeii , rosiile . Se amesteca binisor , se adauga sarea si cimbrul si totul se lasa la macerat ptr 24 de ore .

Se pregatesc borcanele prin sterilizare , se umplu cu pishcaciunea , se adauga o pelicula de ulei incins si se pun capacele . Se dau la loc racoros .

Acest sos nu se fierbe si se poate adauga la orice mancare nu doar la prepararea fripturii . Din cantitatile prezentate , au iesit 11 borcane/310 g . Am si folosit aseara la o ciorbita de porc , mmmmmmm , CRIMA .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

RuxyRux 1

30.10.2011, 10:37

Da ce pishcaciune ai plans...te-ai vaitat? Te-a usturat? am si eu o pischaciune de gen la rece...dar eu nu ma ating de ea

kamy 1

02.11.2011, 19:41

da mai da si la altii daca ai asa mult

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sos picant