Sosuri pentru carnea de miel

de Bucataras in Sosuri, 1 Mai 2009 | 13208 vizualizari

 

Bucataria pentru toti (nr pe aprilie, 2,9 ron), o carticica pe care o recomand calduros Bucatarasilor, da sfaturi pentru prepararea sosurilor care se potrivesc cu carnea de miel.

 

INGREDIENTE

  • Sos fin acrisor
  • 1 lamiie
  • 200gr peltea de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 lingurite otet de mere
  • 50 ml vin alb
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sosuri pentru carnea de miel:

Preparare: Fierbeti timp de 5 minute, in 100 ml apa, lamiia curatat de coaja, taiata felii, impreuna cu coaja de portocala rasa. Separat, amestecati pelteaua cu vinul si otetul. Adaugati mustarul, apoi zeama strecurata in care a fiert lamiia. Amestecati bine. Acest sos trebuie turnat caldut peste feliile de friptura de miel.


Sos de hrean cu nuci sau migdale


Ingrediente:


500 ml lapte


2 linguri faina


50g nuci/migdale maruntita


1 lingura hrean


1 lingurita zahar


sare, piper


Preparare: Fierbeti laptele si turnati-l fierbinte peste faina. Amestecati pentru omogenitate. Puneti din nou vasul pe foc potrivit si adaugati nucile/migdalele, zaharul si lasati la fiert, amestecind incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.


Cind sosul incepe sa se ingroase, adaugati hreanul, amestecati ingredientele si luati vasul de pe foc.


Acoperiti sosul pentru 5 minute si apoi puteti sa-l serviti cu carnea de miel


Tips: daca sosul e prea gros il puteti subtia cu putin lapte clad


Sos de ceapa cu vin


Ingrediente:


100 ml ulei


5 cepe date pe razatoarea mica


2 linguri faina


1 lingura otet


2 linguri apa


200-300 ml vin negru


1/2 lingurita zahar


3 galbenusuri fierte tari


sare/piper


Preparare: Caliti ceapa in ulei, presarati apoi deasupra ei faina, rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru. Adaugati zaharul, sarea si piperul si lasati sa fiarba la foc potrivit, pina obtineti un sos bine omogenizat. Radeti galbenusurile pe razatoarea cu ochiuri mici si adaugati-le treptat in sosul luat de pe foc, amestecind incontinuu. Cind sosul este omogen, se poate trece printr-o sita pentru a fi cit mai fin.


Sos de tarhon cu lamiie


Ingrediente:


500 ml supa de pui sau de zarzavat


zeama stoarsa de la o lamiie


3 linguri miere


1 leg tarhon verde


sare/piper


Preparare: Rupeti frunzele de pe tulpinile de tarhon si lasati le intregi. Taiati cit mai fin tulpinile de tarhon si puneti le in supa de pui. Adaugati zeama de lamiie, mierea, piperul si sare dupa gust. Fierbeti amestecul pina cind incepe sa se ingroase. Adaugati frunzele de tarhon, mai tineti vasul 5 minute pe foc, apoi opriti focul. Acoperiti si lasati la racit. Se poate servi rece sau cald la orice mincare de miel.


Sos de menta


Ingrediente:


200 g frunza verzi de menta


1 lingurita frunza de patrunjel verde


150 gr coniac


150 ml smintina


50 gr unt


sare/piper


Preparare: Amestecati toate ingredientele si cind amestecul este omogen puneti vasul la bain-marie, la foc potrivit si fierbeti timp de 5 minute


Sos chimichurri


A fost inventat in America de Sud


Ingrediente:


4 legaturi patrunjel verde


2 capatini de usturoi


150 ml ulei de masline


50 ml otet de vin rosu


sucul de la 1 lamiie


2 cepe rosii


1 lingura oregano verde


1 lingura de piper macinat, negru


1 lingurita sare


Preparare: maruntiti cit mai fin patrunjelul, apoi adaugati in blender celelalte ingrediente si maruntiti-le. Trebuie sa obtineti o pasta cit mai fina. Sosul este foarte potrivit si de a marina carnea inainte de prajire sau de punere pe gratar.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (1)

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!