Sote de morcovi cu mazare

de T I M E A in Mancaruri de legume, 19 Iun 2015 | 1031 vizualizari

 

De cand am facut data trecuta sote de morcovi ma tot gandesc si la varianta cu mazare si mai ales ca am mazare buna de la parintii mei dragi din gradina. E super gustoasa mancarica aceasta mai ales in combinatie cu o carne usoara de pui.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi mari
  • 300 gr mazare congelata (eu am tot timpul in congelator mazare din gradina parintilor)
  • 2 linguri de unt
  • 250 ml supa de legume
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi cu mazare:

Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase.

Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Adaugam un pic de sare si piper si lasam asa aprox 5 minute amestecand din cand in cand, dupa care adaugam si mazarea si mai lasam 5 minute amestecand.

Turnam peste morcovi si mazare supa de legume si lasam sa fiarba pana scade lichidul.

Luam de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.

Putem servi legumele ca atare sau cu piept de pui pane sau la gratar.

 

RETETA IN IMAGINI

Sote de morcovi cu mazare-0
Sote de morcovi cu mazare-1
Sote de morcovi cu mazare-2
Sote de morcovi cu mazare-3
Sote de morcovi cu mazare-4
Sote de morcovi cu mazare-5
Sote de morcovi cu mazare-6
Sote de morcovi cu mazare-7
Sote de morcovi cu mazare-8

COMENTARII (16)

Andreea Caroline 1

20.06.2015, 00:53

mirela0911 1

21.06.2015, 14:30

E excelenta!

-Licurici- 1

28.06.2015, 19:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04