Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa

de danakarin in Mancaruri de legume, 19 Mar 2013 | 7425 vizualizari

 

Mi-am adus aminte ce des facea bunica aceasta mancare de morcovi....

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 50 g de sare pentru saramura
  • o lingurita de kurkuma
  • 700 g de morcovi
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • O lingurita de coaja de lamaie
  • 2 felii de lamaie
  • o lingura de faina
  • 2 lingurite de zahar
  • sare dupa gust
  • Patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa:

Pieptul de pui il punem cu o seara inainte intr-o saramura ( 50 g de sare la 1 l de apa) a doua zi il scoatem, il stergem bine, il ungem cu un amestec de ulei si kurkuma ( poate sa si lipseasca) si il puteti unge si cu o nuca de unt moale) si il plasam in cuptor la temperatura joasa, cam 90-100  grade,  2 ore. Sub fiecare bucata de piept plasam o felie de lamaie. 

In acest timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si ii calim amestecand din cand in cand in 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat un pic adaugam usturoiul pisat, presaram o lingura de faina si turnam cam un pahar de apa si lasam fiertura sa fiarba la foc mic. Putin inainte sa fie gata dregem gustul cu zahar, sare si coaja de lamaie rasa. La sfarsit adaugam o lingurita de patrunjel verde tocat. Mancarea trebuie sa fie scazuta, morcovii fierti dar nu terci....

Scoatem pieptul de pui, il lasam sa se odihneasca 10 minute, dam cuptorul la maxim si bagam puiul inapoi sa faca o crusta crocanta. Eu am sarit peste faza asta, caci a avut o culoare frumoasa de la curcuma. Puteti servi alaturi de cartofi copti in cuptor. Eu am avut galuste din aluat de cartofi, cumparate gata pe care le-am prajit in unt. 

TIPS-URI

1

Curcuma face parte din categoria mirodeniilor indiene si este baza prafului de curry.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

19.03.2013, 11:55

super

MotanLaOale 1

19.03.2013, 17:57

danakarin 1

19.03.2013, 20:33

Am ajuns acasa tarziu, dupa o zi grea, dar m-am bucurat de aprecierile voaste, va multzumesc la toti! > : D <

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu legume si sote de ciuperci