Soufflé cu cascaval si condimente

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2014 | 26160 vizualizari

 

Un gust deosebit,un aluat umed,merge in loc de piure ca o garnitura dar nu ar strica si o salata pe langa :)

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 5 oua
  • 50 gr de unt
  • 50 gr faina
  • 125 gr cascaval ras
  • putina nucsoara
  • cumin
  • paprika
  • sare si piper
  • curry (daca va place)
  • putina curcuma
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soufflé cu cascaval si condimente:

Mai intai am incins cuptorul la 180°c.

Pe aragaz am topit untul intr-o craticioara apoi peste am adaugat faina si am amestecat continuu pana sa incorporat.

Am adaugat laptele si am amaestecat cateva minute pana sa legat apoi am dat deoparte de pe foc si am lasat putin sa se raceasca.

Am separat galebusurile de albusuri si le-am adaugat in compozitia racita unul cate unul,am amestecat bine,am adaugat cascavalul ras si condimentele.

Am batut albusurile spuma cu putina sare si le-am amestecat usor ptr a nu se lasa cu compozitia de galbenusuri.

Am uns cu unt o tava (puteti folosi de yena),am turnat compozitia si am introdus-o la cuptor la 180°c pentru 45 de minute.

Se manaca calda,inainte de a scadea din tava(compozitia se va lasa cu timpul :) ) impreuna cu o friptura si o salat snatoasa.

Sa aveti pofta!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Soufflé cu cascaval si condimente 308272
retete culinare - Soufflé cu cascaval si condimente 308273
retete culinare - Soufflé cu cascaval si condimente 308274
retete culinare - Soufflé cu cascaval si condimente 308275
retete culinare - Soufflé cu cascaval si condimente 308276
retete culinare - Soufflé cu cascaval si condimente 308277
retete culinare - Soufflé cu cascaval si condimente 308278

COMENTARII (35)

dantes 1

04.04.2014, 09:20

Foarte bun

tanyapatap 1

05.04.2014, 13:24

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55