Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2011 | 3657 vizualizari

 

hmm, hmm, imi dreg vocea si vorbesc clar si gingas :))).Iaca am ajuns si eu la reteta numarul 200. Putea fi Alaska, putea fi un tort, dar..de ce n-ar fi si-un souffle?:))).Ca-i cu braaaanza, cu poruuumb, cu oua. Ce? Nu-i bun?:))) Doar nu tre' sa dovedesc cuiva ceva.:D.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 400-500 gr branza de vaci
  • 200 gr porumb dulce din conserva
  • o lingurita sare mare
  • o legatura marar
  • 150 gr smantana
  • un praf de copt
  • unt si malai pentru uns formele
  • cascaval pt ras deasupra (optional, eu nu am vrut sa pun :)) )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de  copt.

Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea.

Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul.

Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana si branza.

Am amestecat usor, usor, iar la final am adaugat porumbul si mararul si am omogenizat.

Am uns vasele cu unt, am presarat putin malai si am pus compozitia.

Am introdus in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 10 min.

Dupa cele 10 min. am ridicat temperatura cuptorului la 200 grade si am lasat pana s-a rumenit frumos.

Din nou am avut aprecieri in unanimitate :))

Minunatia asta am preluat-o de la Antonina, o fata tare, tare draga mie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200 104855
retete culinare - Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200 104860
retete culinare - Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200 104861

COMENTARII (48)

MotanLaOale 1

16.05.2011, 08:28

La cat mai multe retete

gaby_duceag 1

16.05.2011, 08:33

Buna dimineata!
Multumesc frumos, tuturor!

DIANA B 1

12.06.2011, 12:50


FELICITARI !!! scz , mie mi-a scapat ziua postarii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55