Souffle de broccoli cu piept de pui

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 19 Dec 2013 | 3351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata broccoli
  • un piept de pui dezosat
  • 1 lingura unt
  • un praf de sare
  • piper proaspat macinat(dupa gust)
  • 370 g smantana
  • 3 oua
  • o mana de masline
  • 300 g cascaval ras
  • 3 linguri cu lapte
  • 5-6 fire patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de broccoli cu piept de pui:

Pieptul de pui se taie fasiute si se pune la fiert in apa cu sare. Lasam pana cand carnea este bine fiarta avand grija ca din cand in cand sa indepartam spuma. Cand carnea este fiarta o scoatem pe o farfurie.

Spalam bucata de broccoli si o rupem in buchetele. Intr-un vas cu apa si sare care a ajuns la fierbere introducem buchetelele de broccoli si le tinem cateva minute (3-4).Cu ajutorul unei spatule scoatem apoi pe o farfurie buchetelele de broccoli.

Intre timp facem urmatorul amestec: amestecam jumatate din cantitatea de cascaval cu smantana, ouale si laptele. Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam un rand de broccoli, un rand de piept de pui, apoi iar broccoli si apoi iar pui (pe orizontala). Deasupra punem amestecul de mai sus si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de circa 20 minute, dupa care scoatem vasul, presaram restul de cascaval si patrunjelul taiat marunt, punem din loc in loc maslinele si mai dam la cuptor pentru inca 10-15 minute pana cand cascavalul se topeste .

Se poate servi atat cald cat si rece.

 

RETETA IN IMAGINI

Souffle de broccoli cu piept de pui-0
Souffle de broccoli cu piept de pui-1

COMENTARII (40)

Rux

Rux 1

20.12.2013, 22:05

Minunat ...de pus la favo

xana

xana 1

20.12.2013, 22:07

Panacris

Panacris 1

22.12.2013, 09:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!