Souffle de conopida

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2012 | 6060 vizualizari

 

Conopida, o alta leguma vedeta a toamnei care isi face loc printre retelele mele. Souffle-ul de conopida este mereu pe placul tuturor in casa, se face usor, se consuma repede si cu multa pofta. Si pentru ca am achizitionat de curand un set de vase dragute de ceramica, am zis ca neaparat trebuie incercate cu o reteta buna de souffle

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de 1kg
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 3 lg faina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr telemea de casa
  • sare dupa gust
  • nucsoara rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de conopida:

Conopida se spala si se desface in buchetele mai mici, se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Cand e gata fiarta, o scurgem si o lasam la racorit.

Ungem bine cu unt 4 vase de ceramica, mai micute, sau unul mai mare. Tapetam baza cu pesmet. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu o furculita, adaugam smantana si telemeaua razuita si amestecam bine. Punem cele 3 linguri de faina si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. La final punem si laptele, si buchetelele de conopida.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in cealalta compozitie, amestecand de jos in sus. Adaugam sare si nuscoara rasa dupa gust. Turnam compozitia in vasele pregatite, iar deasupra razuim cascaval.

Cuptorul il preincalzim la 180 de grade celsius, iar cand este incins introducem souflle-ul la cuptor si-l lasam acolo pentru 35-40 de minute. Ideea este sa fie rumen si frumos pe deasupra.

Simplu si bun, acestea sunt cuvintele pentru souffle-ul de conopida. Este satios, iar eu il consum cu placere alaturi de legume proaspete.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Souffle de conopida-0
Souffle de conopida-1
Souffle de conopida-2
Souffle de conopida-3

COMENTARII (31)

Poliana 1

17.10.2012, 08:47

Mihaela, sa incerci...e tare buna!

Poliana 1

17.10.2012, 08:47

Dia

Cris2711 1

17.10.2012, 13:30

o idee minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41