Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

de mihaelar63 in Supe, 21 Mar 2015 | 8695 vizualizari

 

Mi-am propus sa incerc retete noi de supa cu peste . Fata de reteta originala eu am folosit bucati , capete de peste in loc de peste file si am folosit mai multa apa [ ne place supa cu mult lichid ] .Pe aici pestele este atasat direct de oase, nu se pescuieste direct filetat :))) Aceasta supa frantuzeasca de peste a fost foarte apreciata asa ca o voi mai repeta !

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 ardei rosu tocat
  • 2 morcovi taiati cuburi
  • 1 lingurita ierburi de Provence[rozmarin , cimbru , maghiran , oregano ]
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 ceasca vin alb
  • 3 rosii tocate [ fara pelita ]
  • 3 cartofi cuburi
  • 2 kg peste [ capete , cozi si bucati de stiuca si somn ]
  • 200 gr fructe mare [ preponderent scoici ]
  • 100 gr smantana
  • patrunjel verde tocat
  • cimbrisor verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste:

In 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul  si se alege carnea de pe oase .

Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa , ardeiul si morcovul .

Amestecati piperul , condimentele si sarea in vasul cu legume . Adugati vinul , rosiile si asteptati sa dea in clocot .

Se pun cartofii si zeama de peste . Se fierbe neacoperit pana cand cartofii sunt patrunsi.

La final se pu fructele de mare si se lasa sa fiarba la foc mic inca 5 minute .

La servit se aduga  bucatile de peste , smantana cimbrisor verde si patrunjel verde .

                  

Daca ti-a placut reteta noastra "Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

-Licurici- 1

16.06.2015, 08:15

Cat imi place supa asta!! Arata si foarte bine! Poate o incerc si eu, ca imi plac supele, mai ales cu peste

Rahela Velicu 1

10.04.2017, 00:23

ce bine arata!

mihaelar63 1

24.04.2017, 23:23

Ai incercat , Licuriciule ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de napi