Souvlaki( frigarui )

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2013 | 2401 vizualizari

 

Nu cred ca este ceva deosebit in acest preparat foarte simplu si rapid! Dar e foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vita muschiulet
  • sare
  • piper
  • oregon
  • putin ulei masline
  • lamaie
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souvlaki( frigarui ):

Daca folosim carne de vita, de preferat este sa o lasam la macerat pe timpul noptii, va fi mai frageda. Taiem carnea in patratele cat o nuca, punem intr-un castronel si sezonam cu sare, piper, oregon si ulei. Legumele le taiem patratele de aceiasi marime ca si carnea, si punem pe betisoarele special ptr frigarui, un rand de ceapa, de rosii, ardei si carne, si tot asa pana umplem betisorul. Punem pe foc iute tigaia ptr gratar, apoi cand punem frigaruiele, sa micsoram focul, ptr ca se vor arde in exterior si vor ramane crude la interior. Vom intoarce pe toate partile pana cand e gata. Se serveste stropit cu lamaie si de preferat acompaniat cu salata sau legume la gratar.( e foarte bun si ptr cei ce tin regim!:)

 

TIPS-URI

1

Putem folosi orice tip de carne.

2

se serveste bine si cu un sos tzatziki.

RETETA IN IMAGINI

Souvlaki( frigarui )-0
Souvlaki( frigarui )-1

COMENTARII (34)

Doralinda

Doralinda 1

23.01.2013, 22:51

Mamaiaelena

nilgun

nilgun 1

31.08.2013, 22:33

maine le fac

Doralinda

Doralinda 1

31.08.2013, 23:19

Nilgun, tocmai ce am mancat azi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!