Spaghete alla bolognese(una din variante)

de lilik in Spaghete, 30 Mai 2011 | 5703 vizualizari

 

Ca majoritatea retetelor are o multitudine de variante,fiecare regiune,fiecare oras,chiar fiecare familie are o varianta aceasta este cea pe care eu o pregatesc,cu mult drag familiei mele....eu fac tot timpul mai mult dar puteti reduce ingredientele dupa bunul plac..

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 tulpina de telina
  • 1 pahar vin rosu
  • 800-900 gr carne tocata de vita
  • 200-250 gr carne de porc taiata bucati mici
  • 2-3 pumni de mazare
  • 900-1000 ml passata de rosii
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • spaghete(puneti 100 gr de persoana)
  • parmezan ras(dupa plac)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete alla bolognese(una din variante):

Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina.

Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca.

Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se albeste toata apoi stingem cu vinul rosu.

Lasam pana se evapora vinul apoi punem passata de rosii,circa 700 ml apa si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba,dupa care punem carnea de porc si dam focul mic.

Lasam sa fiarba la foc mic2 ore si jumatate -3ore,intre timp mai amestecam si daca mai e nevoie mai punem 1pahar 2 de apa.

Dupa 2 ore punem mazarea, foile de dafin si sare dupa bunul plac.

Lasam pana se ingroasa si mazarea e fiarta.

Punem apa cu sare pe foc si cand incepe sa fiarba punem pastele si le lasam 1minut mai putin decat scrie pe punga,apoi le scurgem de apa FARA SA LE CLATIM si le punem intr-o tigaie cu sos ,le saltam 1 minut,apoi dam deoparte punem putin parmezan ras,il amestecam,punem in farfurii si servim.

Dupa ce am pus in farfurii mai punem deasupra sos si parmezan dupa gust.

TIPS-URI

1

foile de dafin se pun pt a reduce din aciditatea passatei de rosii..

2

daca faceti mai mult il puteti portiona si il dati la congelator,iar cand aveti nevoie sau pofta il scoateti si il lasati la dezghetat,apoi il serviti dupa plac

3

se pot folosii orice fel de paste dar traditia spune ca cel mai bine se abina cu tagliatelle proaspete..

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete alla bolognese(una din variante)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete Bolognese "A la Panacris!"