Spaghete Bolognese

de elucubratiiculinare in Spaghete, 23 Iul 2012 | 3795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 1 ceapă mare tocată mărunt,
  • 5 căței de usturoi tocați mărunt,
  • 1 morcov tocat mărunt,
  • 450 g carne vițel,
  • 3 linguri pastă tomate,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 1 conservă roșii,
  • 200 ml apă,
  • 100 ml vin roșu sec,
  • o frunză de dafin,
  • 1 linguriță miere,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • sare, piper,
  • 50 g unt,
  • 1 pachet spaghete,
  • frunzulițe busuioc proaspăt,
  • parmezan.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete Bolognese:

Călim ceapa cu usturoiul în uleiul de măsline pentru 1-2 minute. Adăugăm morcovul și amestecăm. După 1-2 minute adăugăm carnea de vițel tocată cu un cuțit în bucăți cât mai mici. Amestecăm bine și lăsăm până carnea se rumenește ușor. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă pentru 5 minute. Adăugăm roșiile tăiate din conservă, sucul de roșii, pasta de roșii, busuiocul și oregano, vinul roșu, frunza de dafin și mierea. Amestecăm bine și fierbem sosul pentru 15 minute, amestecând ocazional. Condimentăm cu sare și piper. Scoatem frunza de dafin când oprim focul. Servim fierbinte peste spaghetele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ornăm cu frunzulițe de busuioc proaspăt și presărăm parmezan. 

Poftă bună!

 

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

23.07.2012, 20:34

altfel le-ar papa pe toate

Rocsi 1

23.07.2012, 21:31

Mmmmm !!!

alba_zori 1

23.07.2012, 22:40

wow cu miere,ce imaginatie minunata,cred ca e fantastic gustul,imi vine pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59