Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 15 Apr 2016 | 501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 3 fasii bacon
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 250 grame carne de vita tocata, degresata, bio
  • 100 ml vin rosu de buna calitate
  • 125 grame rosii uscate la soare
  • 400 grame rosii in bulion
  • 250 grame spaghete din faina integrala
  • Parmezan
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete Bolognese cu rosii uscate la soare:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si sa calesc baconul taiat bucati, ceapa si usturoiul tocate si frunzele de rozmarin, 5 minute, pana se inmoaie. 

Se adauga carnea tocata, se rupe in bucati cu ajutorul unui spatule si se lasa sa se prajeasca cateva minute. Se adauga vinul si se lasa pana se evapora alcoolul. 

Intre timp, se transforma rosiile in pasta cu ajutorul unui blender. Se adauga in tigaie, impreuna cu rosiile in bulion. 

Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu un capac si se lasa 1 ora la cuptor. Se indeparteaza capacul dupa 30 de minute si se mai adauga apa din cand in cand daca este nevoie. 

Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert.

Se adauga peste sos impreuna cu o mana de Parmezan ras si ulei de masline extra virgin. Se mai adauga din apa in care au fiert pastele, daca este nevoie, pentru a obtine un sos onctuos. 

Se decoreaza cu parmezan ras si ulei de masline extra virgin. 

 

TIPS-URI

1

In imagine, cu fasole verde gatita la aburi.

COMENTARII (9)

Camelya

Camelya 1

15.04.2016, 20:40

mamaieelena

mamaieelena 1

15.04.2016, 21:50

marcela1979

marcela1979 1

16.04.2016, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!