Spaghete carbonara

de Rocsi in Spaghete, 29 Iun 2015 | 21175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr bacon
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri cu varf smantana groasa de tara
  • 120 gr spaghete
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 50 gr cascaval ( sau 2-3 linguri parmezan ras)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara:

Intr-un vas punem niste apa, sare si uleiul de masline. O transferam pe foc si cand da in clocot, punem spaghetele. Le fierbem 8-10 minute, apoi le rasturnam intr-o sita si le lasam la scurs. Baconul il taiem fasii lunguiete, curatam usturoiul si il taiem pe jumatate. Incingem o tigaie, punem bucatile de bacon si usturoiul. Lasam sa se rumeneasca putin, scoatem usturoiul. Galbenusurile le batem bine smantana. Dam focul mic, turnam acest amestec in tigaie. Dam gust cu sare, piper si amestecam bine.  Reglam focul spre potrivit, amestecam continuu si lasam pe foc circa 1 minut. Rasturnam pastele peste sos, le invartim si le mai dam un clocot. Tragem tigaia de pe foc, dam cascavalul pe razatoarea mica, il presaram peste paste. Se servesc calde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghete carbonara 388857
retete culinare - Spaghete carbonara 388858
retete culinare - Spaghete carbonara 388859
retete culinare - Spaghete carbonara 388860
retete culinare - Spaghete carbonara 388861
retete culinare - Spaghete carbonara 388862

COMENTARII (44)

iri_iri 1

19.01.2016, 18:56

Arata bine, sigur le incerc si eu

Rocsi 1

19.01.2016, 20:07

Multumesc Iri

polonicdur 1

22.07.2016, 16:00

Ce carbonara?Schimbatii numele la reteta asta este reteta romaneasca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D