Spaghete carbonara

de retetesanatoase in Spaghete, 21 Iul 2010 | 13706 vizualizari

 

Aceasta este una dintre retetele noastre preferate de paste, ouale si smantana dandu-i un gust foarte fin si bogat.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de paste (500 grame) - ies aprox. 6 portii
  • 4 oua
  • 200 grame de pancetta sau muschi
  • 150 grame smantana
  • o ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • patrunjel
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete carbonara:

Am pus apa la fiert cu un praf de sare, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat spaghetele. Cand au fost gata le-am scurs.

Intre timp am pus la calit ceapa tocata marunt cu muschiul, usturoiul, sare, piper si busuioc. Separat, intr-un castron am batut cele 4 oua si am adaugat150 de grame de smantana, amestecand.

Peste spaghetele fierbinti, scurse de apa, am adaugat compozitia de oua si smantana si le-am amestecat bine, fara a tine deasupra focului. Apoi am pus si ceapa cu muschiul, iar la final patrunjelul, amestecand totul.
Se poate servi cu parmezan ras deasupra. Pofta buna!

 

COMENTARII (6)

Julie 1

22.07.2010, 09:48

Daca sunt paste, nu au cum sa fie decat bune!

silvi0ara 1

22.07.2010, 11:07

Sunt tare bune,si mie imi plac mult.

VERONICA2607 1

11.03.2012, 13:19

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04