Spaghete cu chiftele si sos de rosii

de CameliaR in Paste, 17 Oct 2015 | 3709 vizualizari

 

Ador chiftelele iar in combinatie cu pastele,pur si simplu papilele mele gustative zburda de fericire. Recomand aceste paste pentru o cina de nota 10. Sunt absolut minunate.

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata vita+porc
  • 200 g spaghete
  • 250 g sos de rosii
  • 150 rosii intregi la conserva
  • 100 ml fond de pui
  • usturoi
  • 1 ou
  • 3 cepe
  • patrunjel
  • oregano,busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftele si sos de rosii:

Prima data taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei.Punem un praf de sare iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie.Lasam la foc mediu pana ceapa se inmoaie iar apoi adaugam rosiile intregi.Amestecam iar apoi adaugam si sosul de rosii,1 jumatate de lingurita de oregano si busuioc.Acoperim cu fondul de pui(pentru fond am fiert 100 ml apa iar apoi am dizolvat cubuletul concentrat de pui).Lasam la fiert pana scade.Inainte sa luam tigaia de pe foc trebuie sa adaugam putin patrunjel tocat. Mai lasam 1 minut si abia apoi luam de pe foc.Intre timp punem intr-o oala cu apa si sare spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.Este timpul sa ne apucam si de chiftelute.Intr-un castron amestecam carnea tocata cu oul, patrunjelul tocat.1 catel de usturoi pisat,1 ceapa,sare si piper. Amestecam bine si formam bilute mici cu mainile.Intr-o tava incingem 3 linguri de ulei si prajim chiftelele pana se rumenesc pe toate partile.Le scoatem pe un servetel absorbant.Oprim tigaia cu sosul de rosii care a scazut intre timp si adaugam chiftelele.Le lasam acoperite 1 minut.Turnam sosul peste paste si servim cu patrunjel deasupra.

TIPS-URI

1

Puneti si o lingura de tocatura de ardei pentru ca da un gust si mai minunat sosului cu chiftele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

23.10.2015, 19:00

Bune!

dantes 1

10.11.2015, 06:24

Bune!

CameliaR 1

10.11.2015, 10:23

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu pui in sos, la cuptor