Spaghete cu ciuperci și roșii cherry - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Aug 2013 | 2593 vizualizari

 

O rețetă ușoară foarte bună în zilele de post.
Pentru cei care nu țin post se mai poate adăugă parmezan ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g spaghete integrale
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 g ciuperci champignon
  • 500 g roșii cherry
  • 200 ml suc de roșii
  • 4-5 căței de usturoi
  • o linguriță busuioc uscat
  • frunze de busuioc proaspăt
  • sare
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu ciuperci și roșii cherry - rețetă de post:

Se pune apă într-o cratiță cu capac. Adăugăm un praf de sare.  Aducem apa de fierbere, punem spaghetele în apă și fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp ne ocupăm de roșii. Le spălăm și le punem într-o altă crăticioară cu apă fierbinte. Le lăsăm 1 minut, apoi le scoatem într-o strecurătoare. Ciupercile tăiate feliuțe se călesc într-o lingură de ulei. Adăugăm usturoiul zdrobit, sucul de roșii și roșiile cherry. Adăugăm o linguriță de busuioc uscat și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm să fiarbă 2-3 minute. Spaghetele după ce au fiert se strecoară și se stropesc cu o lingură ulei de măsline. Servim spaghetele cu sosul de ciuperci cu roșii cherry și ornăm cu frunzulițe de busuioc proaspăt.  

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghete cu ciuperci și roșii cherry - rețetă de post-0
Spaghete cu ciuperci și roșii cherry - rețetă de post-1

COMENTARII (7)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

09.08.2013, 22:08

simona72

simona72 1

09.08.2013, 22:21

Minunate!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.08.2013, 00:25

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!