Spaghete cu creveti

de Toamna07 in Fructe de mare, 21 Ian 2013 | 9981 vizualizari

 

Crevetii nu trebuie ignorati deoarece carnea lor frageda si suculenta este foarte buna pentru sanatate,dar si pentru diete.Eu sunt fana lor nr.1 si incerc sa-i gatesc in cat mai multe moduri.
Azi avem in meniu o reteta usoara si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spaghete din grau dur
  • 600 g creveti curatati
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 5 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si tocati
  • 150 ml vin alb sec
  • zeama de lamaie
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu creveti:

Intr-o tigaie mare incing 4 linguri de ulei de masline si calesc usor usturoiul la foc mic .Adaug ardeiul kapia taiat cubulete,ardeiul iute(fara seminte),patrunjel tocat si amestec.Maresc flacara la aragaz si torn vinul alb; las sa dea 2-3 clocote dupa care pun crevetii curatati .Lasam sa se inabuse 3-4 minute pana devin opaci.

Asezonez cu sare si piper,zeama de lamaie si inchid.

Pun spaghetele fierte al dente in tigaie peste creveti,stropesc cu putin ulei de masline si amestec usor.

Delicios.

Cum am curatat crevetii:

Am luat cate un crevete si cu ajutorul degetelor am indepartat capul prin rasucire si tragere.Cochilia cu tot cu picioruse s-a desprins foarte usor de pe corp iar codita am lasat-o intacta.

Pe spatele crevetelui am facut o incizie,pe lung, cu un cutit ascutit si am scos restul tubului digestiv care arata ca un firisor negru.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu creveti in sos de rosii