Spaghete cu midii si sos de smantana dulce

de Toamna07 in Fructe de mare, 22 Iul 2013 | 5468 vizualizari

 

Din darurile marii am pregatit o portie mare de spaghete cu midii fantastice.
Midiile sunt foarte gustoase si se numara printre cele mai apreciate delicatese ale marilor restaurante,servite atat proaspete in boluri cu gheata,cat si gatite in cele mai ingenioase feluri.

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 500 g midii (doar carnea)
  • 400 g spaghete
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 400 ml smantana pentru gatit
  • sare,piper,chilli uscat
  • patrunjel
  • 1 lime/lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu midii si sos de smantana dulce:

Punem spaghetele la fiert si le pregatim pana devin al dente.
Scoicile le scufundam de 2-3 ori in apa rece si apoi le scurgem bine.
Intr-o tigaie mare si adanca incingem uleiul de masline si calim putin usturoiul( zdrobit cu lama la cutit) si apoi tocat marunt .Punem si scoicile,le tavalim prin uleiul aromat cam 3-4 minute,asezonam cu sare,piper si adaugam smantana .Punem capacul si lasam sa fiarba cateva minute,sa mai scada putin, dupa care presaram patrunjelul tocat,chilli si spaghetele scurse. Amestecam bine spaghetele cu sosul si midiile.
Dam la o parte tigaia de pe foc,stropim putina zeama de lamaie si servim.

Pe cuvant,sunt niste paste colosal de gustoase!:)

Pofta buna!

 

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

23.07.2013, 00:02

Perfecte

Bya Ralu 1

23.07.2013, 23:14

le-am vazut si pe facebook,o sa le fac si eu,sunt super

Toamna07 1

24.07.2013, 18:59

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04