Spaghete cu praz si ficatei

de Dana_Retetegg in Spaghete, 12 Dec 2012 | 2039 vizualizari

 

Aceste spaghete cu praz si ficatei, desi poate suna putin mai ciudata combinatia, sunt printre cele mai bune paste pe care le-am mancat.

Combinatia de ingrediente e fix pe gustul meu, iar rezultatul final e mega delicios ... e prima data cand mananc praz cu ficatei si nu regret ca am facut aceasta alegere :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete,
  • 2 fire de praz (de preferat mai subtiri si crude),
  • 400 g ficatei de pui,
  • 4 catei de usturoi,
  • 150 g rosii decojite in bulion,
  • 100 ml suc de rosii,
  • oregano,
  • 2-3 fire de marar,
  • sare,
  • piper,
  • un praf de nucsoara,
  • 50 ml vin alb,
  • 3-4 linguri ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu praz si ficatei:

Am fiert spaghetele in apa cu sare si le-am scurs.  

Am pregatit sosul din 2 catei de usturoi tocati marunt, caliti in 2 linguri de ulei. Peste ei am adaugat prazul, rosiile in bulion tocate, sosul de rosii, condimentele.  

Am lasat aprox. 10 minute sa fiarba sosul, apoi am adaugat pastele, mararul tocat si am mai lasat 3 minute.  

Intr-o tigaie antiaderenta am pus 2 linguri de ulei de masline si am adaugat ficateii bine spalati si scursi de apa.  

I-am lasat sa se rumeneasca putin pe ambele parti apoi am pus vinul, 2 catei de usturoi taiati pe jumatate si am lasat pe foc pana s-a evaporat tot lichidul.  

Am servit spaghetele cu mult sos de rosii cu praz si cu ficatei.

 

COMENTARII (39)

Dana_Retetegg 1

13.12.2012, 12:18

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:43

Foarte bine mai arată!

Dana_Retetegg 1

16.12.2012, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55