Spaghete cu scoici

de lilik in Spaghete, 1 Oct 2012 | 5461 vizualizari

 

Ieri la pranz,printre altele, am pregatit si aceste spaghete cu scoici,gustoase si rapide...s-au papat cat ai clipii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg scoici(midii) proaspete
  • 500 gr spaghete n° 5
  • 2 catei de usturoi
  • oregano
  • cateva fire de patrunjel
  • sare,piper
  • 1 pahar vin alb
  • 10-15 rosii cherry
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu scoici:

Spalam scoicile, le curatam de alge si nisip si pe cele deschise le aruncam.

Daca scoicile sunt deschise sau crapate trebuie aruncate,folosim doar cele ce sunt inchise.

Taiem rosiile in patru si patrunjelul il tocam marunt.

Punem pe foc oala cu apa pt spaghete in care adaugam sare.

Intr-o tigaie larga punem ulei de masline si cateii de usturoi intregi si ii lasam pana incep sa prinda culoare,apoi adaugam scoicile si le saltam rapid,apoi le lasam 1minut dupa care adaugam rosiile,vinul,piper macinat(sau puteti pune ardei iute) si oregano si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp punem si spaghetele la fiert in apa care clocoteste deja si le lasam sa fiarba 2 minute mai putin decat este scris pe pachet.

Cand toate scoicile sunt deschise inseamna ca sunt gata si punem peste ele spaghetele scurse.

Saltam spaghetele cu scoicile din cand in cand,adaugam patrunjel verde si le mai lasam 2 minute(pana spaghetele sunt gata),apoi punem in farfurii si le servim calde.

TIPS-URI

1

daca este nevoie adaugati peste scoici 1 polonic din apa in care au fiert spaghetele.

2

scoicile care nu se deschid in tigaie NU le consumati

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sim0na 1

02.10.2012, 12:23

mmm... un deliciu!! pot venii la masa?!

lilik 1

02.10.2012, 21:02

Simona te astept scumpo

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu scoici decorticate