Spaghete cu scoici

de lilik in Spaghete, 1 Oct 2012 | 2313 vizualizari

 

Ieri la pranz,printre altele, am pregatit si aceste spaghete cu scoici,gustoase si rapide...s-au papat cat ai clipii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg scoici(midii) proaspete
  • 500 gr spaghete n° 5
  • 2 catei de usturoi
  • oregano
  • cateva fire de patrunjel
  • sare,piper
  • 1 pahar vin alb
  • 10-15 rosii cherry
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu scoici:

Spalam scoicile, le curatam de alge si nisip si pe cele deschise le aruncam.

Daca scoicile sunt deschise sau crapate trebuie aruncate,folosim doar cele ce sunt inchise.

Taiem rosiile in patru si patrunjelul il tocam marunt.

Punem pe foc oala cu apa pt spaghete in care adaugam sare.

Intr-o tigaie larga punem ulei de masline si cateii de usturoi intregi si ii lasam pana incep sa prinda culoare,apoi adaugam scoicile si le saltam rapid,apoi le lasam 1minut dupa care adaugam rosiile,vinul,piper macinat(sau puteti pune ardei iute) si oregano si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp punem si spaghetele la fiert in apa care clocoteste deja si le lasam sa fiarba 2 minute mai putin decat este scris pe pachet.

Cand toate scoicile sunt deschise inseamna ca sunt gata si punem peste ele spaghetele scurse.

Saltam spaghetele cu scoicile din cand in cand,adaugam patrunjel verde si le mai lasam 2 minute(pana spaghetele sunt gata),apoi punem in farfurii si le servim calde.

 

TIPS-URI

1

daca este nevoie adaugati peste scoici 1 polonic din apa in care au fiert spaghetele.

2

scoicile care nu se deschid in tigaie NU le consumati

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghete cu scoici 180124
retete culinare - Spaghete cu scoici 180125

COMENTARII (18)

lilik 1

02.10.2012, 11:11

Ruxy saru'mana

Sim0na 1

02.10.2012, 12:23

mmm... un deliciu!! pot venii la masa?!

lilik 1

02.10.2012, 21:02

Simona te astept scumpo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D