Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili

de simona72 in Tortellini, 29 Mai 2014 | 6626 vizualizari

 

Pentru iubitorii pastelor si a ardeilor iuti....

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spaghete
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 linguri faina
  • 350 ml lapte
  • 100 ml smantana pt gatit
  • sare dupa gust
  • 1 praf de nucsoara
  • 80 gr emmentaler ras
  • 80 gr branza cu mucegai albastru si alb
  • 50 gr branza cheddar picanta
  • fulgi de chili
  • optional: dulceata de ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se face sosul: se pune untul si uleiul de masline intr-o tigaie(eu am folosit un wok), se lasa sa se topeasca untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana se desface faina. Se adauga treptat laptele caldut in timp ce amestecam mereu cu telul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga sare si nucsoara dupa gust, smanatana pt gatit si amestecam. Se adauga si branzeturile, amestecam pana ce branzeturile s-au topit si sosul are consistenta dorita. Adaugam pastele fierte si scurse de apa, amestecam. Punem totul intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Deasupra radem branza cheddar, pudram cu fulgi de chili si dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 10-15 minute. Serviti spaghetele calde. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

nu va speriati, nu sunt foarte picante...fulgii de chili se simt,dar destul de putin, asa ca noi am servit cu dulceata de ardei iute...o nebunie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de branzeturi si fulgi de chili" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ciuperci, in sos alb