Spaghete cu sos şi chifteluţe

de Dana_Retetegg in Spaghete, 22 Mar 2011 | 2449 vizualizari

 

Pana acum nu am avut ocazia sa le incerc, insa acum le-am facut testul. Sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 350 gr carne tocata de porc,
  • 2 felii de paine,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 oua,
  • busuioc,
  • oregano,
  • boia dulce,
  • sare,
  • piper;
  • Pentru sos:
  • 200 ml sos de rosii,
  • 2 linguri pasta de tomate,
  • 100 gr de rosii in bulion,
  • busuioc,
  • oregano,
  • sare,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 foaie de dafin;
  • Spaghete (fara cantitati, dupa preferinta).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos şi chifteluţe:

Am amestecat carnea tocata cu feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, ceapa tocata fin (eventual cu robotul), ouale si condimentele. Am format chiftelute rotunde pe care le-am prajit in baie de ulei si le-am scurs apoi pe servetele de hartie.

Am pus pe foc intr-o cratita sosul de rosii, pasta de tomate si rosiile in bulion. Am adaugat 2-3 linguri de apa si am omogenizat. Cand a inceput sa fiarba am adaugat usturoi tocat fin, foaia de dafin, oregano, busuioc si sare.
Am lasat pe foc aproximativ 10 minute.

Spaghetele le-am fiert in apa cu sare.

Am servit spaghetele impreuna cu 5-6 chiftelute si sos de rosii din belsug.

Nu uitati sa adaugati deasupra si parmezan, eu mi-am adus aminte de el dupa ce mancasem 1/2 de portie :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghete cu sos şi chifteluţe 93681
retete culinare - Spaghete cu sos şi chifteluţe 93682
retete culinare - Spaghete cu sos şi chifteluţe 93683

COMENTARII (16)

elena1988 1

23.03.2011, 17:15

MIUTA 1

23.03.2011, 22:03

jolygina 1

17.04.2011, 22:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55