Spaghete cu vita-s sos de rosii

de ionix in Spaghete, 5 Dec 2009 | 9037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • circa 250 g spaghete
  • 500 g mushi de vita taiat feliute
  • o cana suc de rosii
  • 1/2 ardei gras rosu taiat cubulete
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 7-8 catei usturoi
  • patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • o jumatate de cana cu apa
  • sare, piper, busuioc tocat
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu vita-s sos de rosii:

 

Carnea de vita taiata felii se pun in apa rece cu sare circa o ora, schimband apa din cand in cand.

Intr-un ceaun sau o oala se incinge uleiul si se pune la inabusit carnea de vita, acoperind ceaunul cu un capac. Cand incepe sa capete culoare albuie se pune jumatate din usturoi taiat feliute,  ardeiul gras si rosiile. Se adauga si apa si se lasa la inabusit circa 60 de min, acoperind cu un capac oala, daca mai este nevoie mai adaugi apa din cand in cand pentru a se putea inabusi bine. Apoi se adauga sucul de rosii, restul de usturoi si se lasa la inabusit din nou. Cand carnea a inceput sa fiarba bine se adauga zeama de lamaie, zaharul, sarea, piperul si busuiocul. Se gusta sosul dupa circa 15 minute pentru a vedea gustul si mai adaugi sare, piper, zahar sau zeama de lamaie  dupa preferinta.

 

Se fierb spaghetele al dente iar apoi se dau printr-un jet de apa rece. Se pun iar in oala in care au fiert si se pune peste sosul cu carnita. Se mai lasa inca circa 5 minute pentru a patrunde gustul sosului in spaghete. 

Se mananca atat reci cat si calde presarand peste  patrunjel proaspat tocat.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu vita-s sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos şi chifteluţe