Spaghete negre sau cu peperocino cu fructe de mare

de soraana in Spaghete, 30 Mai 2012 | 3420 vizualizari

 

Spaghete negre sau cu peperocino, noi le-am cumparat din italia cu fructe de mare si un pahar de vin alb sau roze neaparat pentru ai lua din iuteala la spaghete.

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti (peperocino sau negre)
  • 600 g fructe de mare (calamar, caracatita, creveti, scoici, surimi)
  • 350 g rosii cherry sau normale decojite si taiate feliute
  • 2 catei usturoi intregi sau praf de usturoi
  • 1 lingurita de praf de ardei chilli
  • 1 pahar vin alb sec( aproximativ 300ml)
  • 1 legatura de patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr-200 gr masline negre taiate rondele dupa gust
  • Un praf de sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete negre sau cu peperocino cu fructe de mare:

Se pune tigaia pe foc cu uleiul de masline, se adauga usturoiul taiate feliute subtiri sau praful de usturoi cu chilli si se caleste pentru un minut. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute si se adauga ½ pahar de apa (se lasa sa fiarba sa scada apa lasata de fructele de mare), se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se evapora vinul. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se adauga rondelele de masline amestecand incontinu si apoi se ia de pe foc. Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca apoi cu pastele calde.

Se servesc imediat calde si avand alaturi un pahar rece de vin alb sau roze, depinde de gusturi.

 

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

14.09.2012, 12:20

La multi ani!

Bunica

Bunica 1

14.09.2012, 18:07

La multi ani!

miki_a

miki_a 1

14.09.2015, 11:43

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!